• Over mij

  • broken image

    Mike Neeskens

    Osteopaat DO, praktijkeigenaar

    Na eerst mijn diploma in 2003 in de fysiotherapie behaald te hebben in België, wist ik dat mijn kennis nog veel te weinig was om de mensen adequaat te kunnen helpen bij hun lichamelijke klachten. Nadat ik in contact was gekomen met een osteopaat, wist ik dat dit
    mijn ontbrekende puzzelstukje was waar ik naar op zoek was.


    Het combineren van fulltime werken als fysiotherapeut met de opleiding als osteopaat was
    zwaar, maar heeft geleid tot het succesvol behalen van mijn D.O. in januari 2014 in Antwerpen aan het FICO.
    Ik heb dan ook direct mijn eigen praktijk in Maasmechelen opgestart, en dit gecombineerd met het werken voor andere osteopaten in de volgende jaren.


    In oktober 2017 ben ik dan in het ‘Centrum voor Osteopathie Van Well’ begonnen nadat Theo me gevraagd had of ik interesse had om zijn praktijk over te nemen in 2020.
    Dus op dit moment leid ik mijn praktijk in Maasmechelen en in Sittard.


    Ik ben voortdurend bezig met mij bij te scholen.

    Hieronder een opsomming van welke bijscholingen ik gevolgd heb:

    • Osteopathie bij zuigelingen
    • KPNI
    • Geintegreerde technieken - Frank de Bakker
    • Orthomoleculaire geneeskunde - Walter Faché

     

  • broken image

    Leon Wijnands

    Osteopaat DO-MRO

    Vanaf 2013 werk ik met veel plezier en passie als zelfstandig osteopaat in het “Centrum voor Osteopathie” te Sittard.
    In 2005 behaalde ik mijn diploma aan “the international academy of osteopathie (IAO)” in
    Gent. Sindsdien mag ik mij geregistreerd Osteopaat-DO noemen. Aanvankelijk werkte ik in een praktijk in het Duitse grensgebied, waar ik voorheen een eigen praktijk voor fysiotherapie runde. Na enkele jaren maakte ik de overstap terug naar Nederland omdat de osteopathie hier qua wet- en regelgeving steviger verankerd is.
    De holistische visie binnen de osteopathie sprak mij meteen aan omdat ik zelf altijd nieuwsgierig ben geweest naar de evolutie en het ontstaan van het leven in bredere zin, en hoe dit toe te passen is op het functioneren van de mens.


    Vanuit deze visie bij mijn patienten op zoek gaan naar de diepere oorzaak van hun klachten en niet alleen het behandelen van de symptomen is sindsdien mijn drijfveer. Of zoals de grondlegger van de osteopathie Dr. A.T. Still (1828-1917) schreef: “To find health should be the object of the doctor. Anyone can find disease”.
    Graag ga ik met deze laatste quote in gedachte samen met u opzoek naar uw gezondheid!

     

    “An osteopath is a lifelong student…” A.T. Still
    Naast mijn afgeronde opleiding in 2005 blijf ik mij geregeld nascholen om mijn kennis uit te
    breiden en mijn nieuwsgierigheid te blijven voeden.
    Enkele nascholingen die ik gedaan heb zijn:
    - Geintegreerde technieken - Frank de Bakker
    - Craniale osteopathie – Hanneke Nusselein
    - Viscerale osteopathie – Jerome Helsmortel
    - Osteopathie bij kinderen – FICO
    - Anatomie en ontologie – M. Girardin & J.P. Hoppner
    - Embryo in beweging - Jaap van der Wal
    - Anatomie aan het preparaat – Panta Rhei
    - Evolutionary Medicine in the osteopatic field (EVOST) – M. Girardin & J.P. Hoppner
    - Orthomoleculaire Therapie – Natura Foundation

  • De NRO en NOF zijn kwaliteitsregisters voor osteopathie in Nederland en het lidmaatschap is voor de meeste zorgverzekeraars voorwaarde om de osteopatische behandelingen geheel of gedeeltelijke te vergoeden.

    Osteopaten hebben in Nederland een vooropleiding als fysiotherapeut of arts en zijn opgeleid middels een vijfjarige parttime studie osteopathie, die wordt afgesloten met een internationaal examen en een thesis-verdediging.

    Osteopathie is in Nederland nog jong; sinds 1986 is er voor het eerst sprake van de Nederlands Vereniging voor Osteopathie (NVO) en vanaf die tijd heeft Osteopathie een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Op dit moment voldoet een osteopaat, mits aangesloten bij de NRO/NOF, aan alle criteria waaraan ook BIG-geregistreerde beroepen moeten voldoen; zo is er bijvoorbeeld verplichte na- en bijscholing en klacht- en tuchtrecht.
    Osteopaten D.O. MRO zijn volledig overgestapt naar osteopathie en mogen niet meer als fysiotherapeut of arts werken. Ze werken uitsluitend als osteopaat.


    Osteopathie leunt dicht tegen de reguliere geneeskunde aan, maar is in Nederland nog niet door de overheid erkend als zodanig, dit in tegenstelling tot andere landen zoals de Verenigde Staten, Engeland en Zwitserland. Om de kwaliteit van osteopathie te waarborgen is daarom de NRO/NOF in het leven geroepen. Mede dankzij het hoge niveau van kwaliteitsbewaking vergoeden bijna alle verzekeringsmaatschappijen (geheel of gedeeltelijk) osteopatische behandelingen uitgevoerd door een NRO/NOF geregistreerd osteopaat.

    Het Centrum voor Osteopathie biedt een effectieve en vaak verrassende aanpak van lichamelijke problemen, chronisch of acuut van aard. De diversiteit van behandelbare diagnosen is zeer groot en kan op ieder onderdeel van het menselijk lichaam betrekking hebben; verdere informatie voor wie osteopathie bedoeld is, is te vinden onder "voor wie".

  • Contacteer ons voor meer informatie